God jul och Gott Nytt År!

EFL:s vd Henrik Lundgren sammanfattar 2018 och blickar framåt mot 2019.

EFL:s vd Henrik Lundgren sammanfattar 2018 och blickar framåt mot 2019

Att inför stundande jul få sammanfatta det gångna årets aktiviteter och händelser är en lika stolt som angenäm tradition. EFL har nämligen sedan början av 2014 mer än fördubblat såväl aktivitetsnivå som omsättning, vilket tyder på vår relevans för företag och organisationer som vill utvecklas och ta ledartröjan. 

Även 2018 kan sammanfattas som ett händelserikt år – om än på ett annorlunda sätt än tidigare år
Vad som i våras såg ut att bli det mest framgångsrika verksamhetsåret någonsin förbyttes under senvåren till osäkerhet och turbulens. Som en blixt från klar himmel kom då ett besked från Lunds universitet och Ekonomihögskolan om att EFL:s framgångsrika verksamhet stod i vägen för den satsning på uppdragsutbildning som universitetet själva ska komma att genomföra. EFL:s existens var i fara.

Spelreglerna har under sommar och höst tack och lov rätats ut (läs mer om det här) och det står klart att EFL kommer att fortsätta med sin uppskattade verksamhet, och relationen till universitetets nya satsning kommer att betraktas som ett samarbete snarare än konkurrens. Vi vill varmt tacka för allt det helhjärtade stöd som EFL och vår verksamhet fick när det blåste som mest – vi förstår nu än mer att EFL är en viktig del av det regionala näringslivets kompetensutveckling, vilket givetvis förpliktigar. Vi ser sommarens turbulens som en utmärkt ”bonding experience” som har fört oss än närmare våra kunder, partners och medlemsorganisationer.

Välkomna årets nya medlemsföretag
EFL:s företagsnätverk, bestående av strax över 90 medlemsföretag, har under 2018 vuxit med ytterligare 8 medlemmar: Skurups Sparbank, HSB Landskrona, Byggfirman PME, HH Ferries AB, Windoor Sverige AB, Sol Voltaics, Kyäni och Holmbergs. Varmt välkomna till ett starkt nätverk för företag och organisationer som i kompetensutvecklingens anda vill flytta fram sina positioner ytterligare och få bra saker att hända!

Vi ser nu fram emot ett spännande 2019
2019 firar EFL 50-årsjubileum! EFL är för närvarande i slutfasen av att ta nästa steg i utvecklingen av vårt uppskattade Executive MBA-program till nästa generations ledarskaps- och managementprogram: Leading IMPACT. Läs mer om Leading IMPACT

På samtliga EFL:s medarbetares vägnar vill jag önska en skön och avkopplande julledighet – om bara några veckor drar vi igång 2019 med en rivstart. Närmast i kalendern ligger följande programstarter, där det fortfarande finns platser kvar för dig som vill börja det nya året på bästa sätt:
Extern Redovisning – programstart den 21 januari 2019
EFL Ledarskap i organisationer – programstart den 22 januari 2019
Affärskunskap – ”civilekonom” på 8,5 dagar – programstart den 28 mars 2019
Ekonomistyrning – programstart den 8 april 2019

EFL stöder det ideella hjälpprojektet Help for Children som startades av EFL:s Executive MBA Class of 2012 med Linus Eriksson och Paula Terne i spetsen, efter deltagarnas internationella resa till Indien inom ramen för programmet (läs intervjun Från Executive MBA till barnhem i Indien). Vill er organisation så här i jultider vara med och hjälpa till så kan ni läsa mer om deras verksamhet och hur ni kan stödja med t.ex. julpaket på www.helpforchildren.se.

En god jul och ett Gott Nytt År till er alla! På återseende 2019!

Henrik Lundgren

VD EFL