Att leda med tillit i praktiken

På denna Hot Spot delar EFL-alumnen Linus Eriksson, vd för Øresundsbron, med sig av sina erfarenheter av att leda genom att välja att bli berörd, att bygga en företagskultur som gör skillnad och att ha det som en drivkraft i ledarskapet.

Idag ställs mer och mer krav på organisationers ”varför”. Nyckeln finns i de berättelserna vi hela tiden skapar, och genom att lyfta fram medarbetare som skapar de goda berättelserna. En sådan resa börjar med oss som ledare. Att du både vågar bli berörd och väljer att ge tillit.

På denna Hot Spot delar EFL-alumnen Linus Eriksson, vd för Øresundsbron, med sig av erfarenheter av att leda genom att välja att bli berörd, att ha det som en drivkraft i ledarskapet och att bygga en kultur som gör skillnad. Linus ger exempel på hur man gör det i praktiken: När man möter kunden i vardagen, är mitt uppe i affärsutveckling och nya mål. Och, inte minst då det inte blivit som man tänkt sig: Leveranser som uteblir, kunder som är besvikna och arga. Pressen ökar på både organisation och på dig som chef. Företagets Facebook-konto fylls av kritiska inlägg och er kundtjänst är helt nedringd. Hur skapar du värde och hur leder du med tillit då?

 


Linus Eriksson

Linus Eriksson är brandingenjören som efter 10 år på Malmö Brandkår bytte bana. Ansvaret för tåg och vägtrafiken i Södra Sverige på Banverk/Trafikverk blev klivet till chef för Skånetrafiken och del av koncernledningen Region Skåne. Alla verksamheter som berör många människor och bara måste fungera 24/7. Idag är han VD för Øresundsbron, det som binder oss samman. Alumn från EFL:s Executive MBA 2012 och EFL:s Styrelseprogram 2017.

 


EFL:s företagsnätverk

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med Ideon
 

EFL:s nätverk ger tillgång till Hot Spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små! Läs mer >>

FAKTA

Datum
11 oktober

Tid
08.30-10.30
Vi inleder med frukostmingel

Plats
Øresundsbron, Betalstationen, Malmö

För vem
Kostnadsfritt för medlemmar i EFL:s Företagsnätverk
Vill du prova på? Kontakta oss på event@efl.se

ANMÄLAN