En annorlunda vår och en intressant höst

Henrik Lundgren, vd EFL

Det brukar sägas att förändring är det nya normalläget. Våren 2020 har verkligen testat företags och organisationers förmåga att anpassa sig till en ny situation. En annorlunda vår går mot sitt slut och förhoppningsvis väntar lite välförtjänt ledighet att ladda batterierna och reflektera. I höst väntar mycket spännande!

EFL vill i vanlig ordning skicka iväg dig på sommarledighet med en rejäl inspirationskick i form av vårt traditionsenliga Jordgubbsseminarium – som så här i corona-tider lämpligtvis har bytt skepnad till ett Jordgubbswebinarium. Vid den här tiden förra året bänkade sig inte mindre än 180 personer i vår medlemsorganisation Medicon Villages hörsal.

Lyssna till EFL:s managementexpert Stein Kleppestø på årets jordgubbswebinar den 26 juni om ”I en komplex värld vinner generalisten”

På fredag – den 26 juni – ser vi ut att bli minst lika många som bänkar sig framför sina skärmar för att ta del av Jordgubbswebinariet. EFL:s styrelseordförande Stein Kleppestø kommer då att på temat ”I en komplex värld vinner generalisten” reflektera kring vad som kommer att krävas för att bli en framgångsrik beslutsfattare när komplexiteten är hög – och hur man skapar bra management- och ledarutvecklingsprogram för att på ett effektivt sätt träna sig på detta. Ni kommer bland annat att få del av de tankar och lärdomar som gjorts i utvecklingen av EFL:s nya flaggskeppsprogram Leading IMPACT Executive Management and Leadership Program.

På EFL har hjulen fortsatt att snurra för fullt under vårens corona-situation. Vi har tagit denna chans att ytterligare vidareutveckla vår pedagogik, tänka nytt – och i viss mån ställa om – vilket ger oss erfarenheter som kommer att bli guld värda i vår fortsatta utveckling. Vi har under våren sjösatt tre nya aktuella koncept till följd av Corona:

I höst väntar i vanlig ordning ett brett och spännande programutbud med gott om verktyg för din och din organisations utveckling. Här hittar du allt du behöver gällande ledarskap, management, ekonomi, strategi, omvärldsanalys och styrelseutveckling. Två högaktuella godbitar som särskilt kan nämnas är våra nya satsningar:

Ta gärna en stund i hängmattan i sommar att besöka våra hemsidor www.efl.se samt www.leadingimpact.se och låt dig inspireras.

För dig som arbetar på något av de företag och organisationer som ingår i EFL:s medlemsnätverk väntar en diger höst av HotSpot-nätverksträffar på en mängd olika teman, med antingen fysiska eller digitala sammankomster. Vi kickar igång redan den 27 augusti, då Skånetrafikens chef, och tillika EFL-alumnen från Executive MBA och Styrelseprogrammet, Linus Eriksson pratar om situationsanpassat ledarskap när ”en dålig dag på kontoret inte är ett alternativ”. Läs mer här. Årets HotSpot-kalender hittar du här.

Välkommen till EFL – vi utvecklar människor som utvecklar företag.

På alla medarbetare i organisationens vägnar önskar jag er alla en skön sommar!

Henrik Lundgren
vd EFL

Ps. För de senaste uppdateringarna inom management, ledarskap, ekonomi med mera, följ EFL på Facebook och LinkedIn. Ds.