Förändring är det nya normalläget – låt oss omfamna det!

Så kom sommaren till sist. Årstidens sista veckor förgylldes med efterlängtad värme och solsken. Badkläderna är nu utbytta mot skjorta, och stranden mot kontor – siktet ställs mot en spännande höst. Liksom i våras ligger Covid-19 som en osäkerhetens slöja över många organisationers verksamheter, och det är påtagligt att förändring i än högre grad är det nya normalläget. EFL omfamnar denna nya verklighet bland annat med våra två nya satsningar Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap och Leading Digital Business.

EFL:s vd Henrik Lundgren

Juni månads traditionella Jordgubbsseminarium var i år ersatt med ett Jordgubbswebinar där närmare 200 deltagare närvarade. EFL:s styrelseordförande och managementexpert Stein Kleppestø pratade om ledarskap i dagens allt mer komplexa omvärld. Du som inte hade möjlighet att medverka kan se en sammanfattning här (2 minuter) och en lite längre version här (12 minuter).

Precis som de flesta andra företag och organisationer, så har EFL ägnat våren åt att hitta en bra balans i en digital anpassning och tagit chansen att utveckla såväl moduler som pedagogik för att kunna erbjuda denna typ av komplettering. Vi har under våren erbjudit en kombination av utbildningar med fysiska sammankomster, digitala utbildningar samt hybridkombinationer av dessa båda.

I höst gör vi passande nog en full satsning på förändringsledarskap och nya affärsmodeller. Förutom vårt flaggskeppsprogram Leading IMPACT – Executive Management and Leadership Program och den uppskattade ledarskapsutbildningen EFL Ledarskap i organisationer så lanserar vi våra nya program Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap och Leading Digital Business – Developing Digital Business Models and Strategies.

För medlemsorganisationerna i EFL:s medlemsnätverk väntar i vanlig ordning ett spännande program i höst, såväl fysiskt som digitalt. Vi har redan dragit igång med höstens första HotSpot-sammankomst, där Skånetrafikens direktör – och tillika alumn från såväl EFL:s Executive MBA som EFL:s Styrelseprogram – Linus Eriksson, pratade om ”situationsanpassat ledarskap när en dålig dag på kontoret inte är ett alternativ”. Nästa Hot Spot äger rum den 25 september och handlar om vad det nya lagsförslaget om whistleblowingsystem kommer att innebära för svenska bolag. På plats har vi Rebecka Thörn, Partner/Advokat på EFL:s medlemsföretag advokatfirman DELPHI, och Gunilla Hadders, Founding Partner på WhistleB. Läs mer och anmäl dig. (Hela höstens utbud av HotSpot-sammankomster hittar du här)

En spännande höst står för dörren. Spänn fast säkerhetsbältena, nu kör vi så det ryker!

Varmt välkommen till EFL i höst!

Henrik Lundgren
vd EFL