EFL:s vd Henrik Lundgren sammanfattar det gångna året och blickar framåt mot 2020

Det börjar dra ihop sig mot jul och nyårshögtider och det är strax dags att stänga böckerna för 2019, reflektera över ytterligare ett händelserikt år och rikta blicken mot 2020 som väntar runt hörnet.

EFL:s vd Henrik Lundgren

EFL har fyllt 50 år
2019 har varit året då EFL firade 50 år. Sedan 1969 har vi framgångsrikt kompetensutvecklat regionens, landets och även det internationella näringslivet i nära partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Jubileét har bland annat krönts med sjösättandes av vårt nyutvecklade flaggskeppsprogram Leading IMPACT, för vilket startskottet gick i oktober – ett nya generationens executive management-program i framkant som på ett bra sätt står som symbol för våra ambitioner för de kommande 50 åren.

Många godbitar att se fram emot 2020
För den som går i utvecklingstankar finns det en hel del godbitar att se fram emot under 2020. Förutom EFL:s välkända program Leading IMPACT, EFL:s Styrelseprogram, Diplomerad Marknadsekonom, Diplomerad Controller, Affärskunskap med flera, väntar lansering av en del nya satsningar. I slutfasen av utvecklingsskedet ligger ett ”Sales Excellence”-program, och ett program om digitala affärer. I oktober vankas det även premiär för ett nytt spetsprogram i förändringsledarskap under ledning av professor Ulf Johansson och Pontus Bodelsson (EFL-alumn från såväl Executive MBA som EFL:s Styrelseprogram och författare till boken ”Mina 79 bästa misstag – och annat värdefullt”), där forskning, teori och praktiska tips och råd gällande förändringsledarskap är paketerade i en slagkraftig kombination.
Se alla EFL:s kommande programstarter

Härligt tryck i EFL:s nätverk
Vi kan glädjande konstatera att vårt medlemsnätverk under 2019 vuxit med 18 nya företag: ENFO Sweden AB, TTI Techtronic Industries Nordic, Tunstall, Gunnar Karlsen Sverige AB, Gerdahallen, CA Andersson, Softhouse Consulting Öresund, Utmaningarnas Hus, TePe Munhygienprodukter, KPMG, Frank Valiant, Akzo Nobel, Advokatfirman Delphi, Radisson Blu Hotels, Hansa Biopharma, Identitet Kommunikation, Nordtrend samt SJR. Vi säger varmt välkomna till ett starkt nätverk för företag och organisationer som i kompetensutvecklingens anda vill flytta fram sina positioner ytterligare och få bra saker att hända!

Det gångna året har innehållit ett gediget program av HotSpot-nätverksträffar, medlemssammankomster, jordgubbsseminarium och inspirations-event inom ett brett område av management, ledarskap, affärsutveckling och styrelsearbete. Vi fortsätter på inslagen väg och rivstartar vårens program direkt på det nya året med tre intressanta evenemang i januari på temat förändringsledarskap:

Spännande nätverksträffar att boka in i kalendern
Den 21 januari 2020 har anställda på medlemsföretag i nätverket möjlighet att delta i vårt After Conference-event i anslutning till konferensen ”Reimagining Leadership” i Malmö på temat ”Förstärk din kapacitet i att hantera komplexa utmaningar”. Den 24 januari gästas HotSpot av Mats Alvesson som reflekterar kring ”funktionell dumhet” och den 30 januari berättar EFL-medarbetarna Stefan Sveningsson och Nadja Sörgärde om fallgropar och dilemman i förändringsarbete. Läs mer om årets inledande aktiviteter i nätverket

EFL stödjer Help for Children
EFL stöder det ideella hjälpprojektet Help for Children som startades av EFL:s Executive MBA Class of 2012 med Linus Eriksson och Paula Terne i spetsen, efter deltagarnas internationella resa till Indien inom ramen för programmet (läs intervjun Från Executive MBA till barnhem i Indien). Vill er organisation så här i jultider vara med och hjälpa till så kan ni läsa mer om deras verksamhet och hur ni kan stödja med t.ex. julpaket på www.helpforchildren.se.

God jul & gott nytt år!
På samtliga EFL:s medarbetares vägnar vill jag önska en god jul och ett Gott Nytt År till er alla! Ha en skön och avkopplande julledighet – om bara några veckor drar vi igång 2020 med en rivstart. På återseende då!

Henrik Lundgren

Vd EFL