”Leading Impact känns hands-on”

”Att vara ledare idag och i framtiden innebär att man ställs inför allt mer utmanande och komplexa problem som man förväntas hantera snabbt och ta ställning till för att styra verksamheten i rätt riktning. För att verksamheten ska överleva och vara konkurrenskraftig så krävs service av världsklass, effektivitet och innovation. Jag vill kunna anta den utmaningen och vara en drivande ledare”, säger Niclas Freijd, Implementation Manager på Kloosterboer och en av deltagarna som påbörjar Leading Impact – Executive Management & Leadership Program i oktober.

Niclas Freijd, Implementation Manager på Kloosterboer, påbörjar Leading Impact – Executive Management & Leadership Program i oktober

Hej Niclas! I höst ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?
Jag har velat ha en utmaning som är linje med min framtidsutveckling och karriär. Min chef gav mig inspiration och tryckte på att det skulle passa mig att gå Leading Impact. Programmet ligger rätt i tiden och mixen av innehåll tycker jag är perfekt. Jag tror det kommer utveckla mig som ledare, men även som person, och ge mig mycket att ta med mig in i vår spännande framtid.

Varför föll valet på just Leading Impact?
För mig är innovation, digitalt ledarskap och strategiutveckling med fokus på framtiden viktiga innehållsbitar. Sedan passar upplägget mig bra med en konkret utmaning – business challenge – att arbeta med i team, och där jag även får möjlighet att involvera mitt lokala team. Leading Impact känns hands-on och jag gillar att man kan jobba i processen direkt utan för mycket teorier.

Vilka förväntningar har du?
Det kommer bli kul att samarbeta med likasinnade, och utmana varandra i detta program. Jag förväntar mig mycket nytänk, och att man får med sig nya verktyg, samt skapar ett nytt nätverk. Jag vill stärka mig som framtidens ledare, det är mycket som kommer att förändras inom en kort period, jag vill kunna anta den utmaningen och vara drivande som ledare.

Berätta om din roll på Kloosterboer!
I min tjänst som Implementation Manager är jag ansvarig utvecklingsarbetet för Sverige och Nordiska marknaden. Mitt team består av tekniska projektledare och systemspecialister. Vi jobbar med systemutveckling, implementationer av nya system, tekniska lösningar och integration. Mitt team är ofta med när Kloosterboer startar upp nya anläggningar och skriver specifikation eller gör tester. Vi jobbar också med förbättringsarbete i befintliga processer och är stöd till operations.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?
En viktig egenskap för att lyckas i min roll är att vara trygg i metoder och verktyg för att på ett strukturerat sätt kunna se framtiden, men utmana nuläget. Jag står ofta för strukturen och hjälper mitt team att få att lyckas med sina projekt. Jag är en processtänkare och har alltid något att komma med, det gäller att vara snabbtänkt.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
Som ledare brinner jag för att utveckla människor, det gör jag genom att utmana individer att ta ett kliv till, och själva lära sig reflektera över sina prestationer, fundera över vad och hur på såväl små som stora arbetsuppgifter eller utmaningar. Jag känner mig trygg i många metoder och verktyg för ett leant ledarskap, som jag ofta kan luta mig tillbaka på. Det är en trygghet som gör att jag kan ställa rätt frågor och vara kreativ. Jag vågar säga vad jag tycker och har med mig mycket från min sportsliga bakgrund, jag vill vinna med andra.

Kloosterboer

Kloosterboer är ett holländskt familjeföretag, som levererar temperaturkontrollerade logistiklösningar. Totalt finns cirka 20 stycken siter i världen, och inom temperaturkontrollerad lagring har man störst lagringskapacitet till ytan i hela Europa.

Kloosterboers site i Sverige finns i Bjuv, och startades upp tillsammans med Findus. Det är ett automatiserat hög-lager med flera kunder som kan hantera över 70.000 pallar i lager och roterar 7 bilar i timmen. Här hanteras fullpallsflöde, samt plock till foodservice-kunder.

”Klosterbooer är ett ganska okänt namn i Sverige, men är en global aktör inom logistikvärlden och en välkänd arbetsgivare i Holland”, berättar Niclas.

Leading Impact
  • Ett executive managementprogram
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år

Nästa programstart: 7 oktober.
Läs mer på: www.leadingimpact.se