Programstart för Affärskunskap för företagare i Staffanstorp

På onsdagsmorgonen var det programstart för programmet ”Affärskunskap för att utveckla ditt företag till nästa nivå” tillsammans med Business Port Staffanstorp. En utbildning som är öppen för alla företagare i Staffanstorps Kommun. En dag i månaden under de kommande sex månaderna kommer deltagarna att ges verktyg i att utveckla sina respektive verksamheter.

Andreas Olsson, operativ säljchef EFL, Annika Wallin Jalgén, vd Business Port Staffanstorp, Stefan Sveningsson, facilitator EFL, och Henrik Lundgren, vd EFL

Med hjälp av Sparbanken Skåne genom Sparbanksstiftelsen Finn samt Färs & Frosta har denna utbildning gjorts möjlig.
– Med starka ledare i företagen, står kommunen bättre rustad för konjunktursförändringar i näringslivet. Vi vill hjälpa till att stärka ledarna med kunskap och nätverk. Vår förhoppning är att någon eller alla, vågar ta ett steg längre och öka antalet anställda i bolaget, säger Annika Wallin Jalgén som är vd för Business Port Staffanstorp.

Business Port är Staffanstorps Kommuns näringslivsbolag och arbetar med att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen. De kommande sex månaderna kommer 18 företagsledare att gå utbildningen ”Affärskunskap för att utveckla ditt företag till nästa nivå” i EFL:s regi. Deltagarna sammanstrålar en gång i månaden. På agendan står följande rubriker:

  • Organisation – fundamentet för företags framgång
  • Hur använder man ekonomisk information för att driva sin verksamhet framåt?
  • Ledarskap och strategi – lägg ert företags pussel i förväg och utvärdera efter hand som kartan ritas om*
  • Hur finansierar vi vårt bolag om vi vill växa?
  • Styrelseutveckling för små och medelstora företag

Onsdagens inledande sammankomst leddes av EFL:s Stefan Sveningsson som gick igenom vad man organisatoriskt bör tänka på för att ge sitt företag möjligheter till en så gynnsam utveckling som möjligt i sin tillväxtresa.
– I vårt näringsliv finner vi företag men en mängd olika förutsättningar men ofta med samma grundläggande utmaningar.

En förutsättning för att lyckas i vår värld med snabba förändringar är att som företagsledare hela tiden hålla en hög utbildningsnivå så att man står rustad för snabba förändringar och utmaningar. Där tycker vi att EFL är en viktig partner till oss i det arbetet som levererar hög kvalitet på sin utbildning, berättar Annika Wallin Jalgén.

EFL:s vd Henrik Lundgren sätter också stort värde på samarbetet med Business Port Staffanstorp:
– Näringslivet är på många sätt livsnerven i en kommun. Vi är givetvis både stolta och hedrade av att tillsammans med Business Port Staffanstorp och Sparbanken Skåne få bidra till utvecklingen av Staffanstorps bolag.

En trevlig bieffekt av utbildningen är att deltagarna får ett nytt nätverk med företagare de tidigare kanske inte mött.
– Vi gillar när företag möts och delar erfarenheter samt skapar nya affärer och möjligheter för varandra. Utan företag och utan näringsliv har vi ingen välfärd – vi vill hjälpa till att stärka företagen så de står rustade för framtiden och för att våga ta nästa steg i utvecklingen av bolaget, avslutar Annika Wallin Jalgén.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Läs mer om:
EFL Skräddarsytt
Affärskunskap ”Civilekonom på åtta dagar”