Hjulen snurrar för fullt på EFL!

Över en kopp kaffe passar vi på att prata med EFL:s säljchef, Andreas Olsson kring marknaden, vad som pågår, hur EFL påverkas av rådande situation och vad som kommer att ske framöver.

Hur har Covid-19 och pandemin påverkat EFL?
Självfallet har EFL påverkats precis som många andra verksamheter, och de senaste månaderna har krävt att vi har behövt tänka om, tänka nytt och i viss mån även ställa om. Vi gjorde klokt i att följa utvecklingen och händelseförloppet noggrant i ett tidigt skede och ta signalerna på stort allvar. Med myndigheternas direktiv och rekommendationer som utgångspunkt i allt vi gör, har vi kunnat anpassa, ställa om, men inte ställa in i princip något av allt vi haft planerat eller igång. Känns riktigt skönt med all positiv respons vi fått från marknaden i hur vi har agerat.

Är det nu EFL ställer om för online och digitala utbildningar?
Att våra digitala stöd utvecklas och stärks, absolut. Däremot ska man inte förvänta sig att våra utbildningar till fullo kommer att stöpas om på det sättet. Det krutet lägger vi på att ständigt vidareutveckla vår pedagogik istället.  Vi tror även fortsatt på mötet mellan människor och det som sker när vi interagerar personligen. Att man som deltagare i något av våra program får möjlighet att utbyta erfarenheter och perspektiv, växeldra och sparras vilar det en väldig kraft i. Dessutom då med personer från näringslivets allas håll och kanter, myndigheter, organisationer och förvaltningar.

Hur ser du på marknaden?
På en marknad som just nu är avvaktande och något perplex, kommer nya och/eller ibland oanade möjligheter och målgrupper upp till ytan. T.ex. de som länge ”gått och sneglat” på den där utbildningen man så gärna velat gå och funderat på en längre tid… nu blir det läge! Tid frigörs för alla de som nu inte reser i sina jobb på samma sätt som tidigare eller som är permitterade. Vi ska heller inte glömma de delar inom näringslivet som just nu går på högvarv till följd av det som nu sker. Våra öppna utbildningar rullar på  och våra verksamhetsanpassade och skräddarsydda koncept kommer väldigt väl tillhands. Som exempel kan vi nu hjälpa bolag och verksamheter med att hantera avbrottsrisker i flödeskedjor (läs mer här), chefskap på distans (läs mer här) och framtidsanalys och strategiarbete för ledningsgrupper och styrelser i Coronakrisens kölvatten (läs mer här).

Vad händer framöver?
Vi har laddat upp med ett fullspäckat program resten av året, som börjar redan den 26 juni med vårt årliga jordgubbseminarium. I år är det anpassat till ett jordgubbswebinar med temat ”I en komplex värld vinner generalisten” med EFL:s managementexpert och styrelseordförande Stein Kleppstø framför kameran. Kostnadsfritt och öppet för alla (föranmälan krävs). Läs mer och anmäl dig

Alla anställda på våra medlemsföretag får en höst serverad med en lång rad sylvassa Hot Spot-nätverksträffar. Först ut är Linus Eriksson, chef på Skånetrafiken, som den 27 augusti kommer att prata om situationsanpassat ledarskap och ”när det brinner i knutarna”. Läs mer och anmäl dig

Därefter följer en hel rad med intressanta nätverksträffar. Spana in utbudet här

Även om hela Corona-situationen är allvarlig och bidrar till en stor osäkerhetsfaktor både nu och för en lång tid framöver, så snurrar hjulen för fullt på EFL och att vi kan bidra med att hjälpa dig och din verksamhet med de utmaningar ni står inför!

Läs mer på www.efl.se