”Jag ser fram emot att få jobba praktiskt med verkliga utmaningar på Leading Impact-programmet”

”Att praktiskt få jobba med verkliga utmaningar och möjligheter är något jag är övertygad om är bästa sättet för att utvecklas och lära på riktigt, både för mig som person och för organisationen. Att gå ett ledarskapsprogram för sin egen utveckling är ju bra, men att gå ett ledarskapsprogram som även fokuserar på organisationens affärsutveckling och framtid är fantastiskt.” I höst börjar Magdalena Jennstål, Generalsekreterare för Zelmerlöw & Björkman Foundation, på Leading Impact – Executive Management & Leadership Program.

Hej Magdalena! I höst börjar du Leading IMPACT-programmet! Vad ligger bakom beslutet?

I slutet av förra året kom jag i kontakt med EFL under ett seminarium i EFL:s regi om CSR, ledarskap och hållbarhet. När jag fick höra om Leading IMPACT-programmet blev jag otroligt nyfiken, då jag länge känt behov av att riktigt få stöta och blöta våra stora strategiska utmaningar och möjligheter i den fas som Zelmerlöw & Björkman Foundation är i nu. Tid är alltid en brist och behovet av nya perspektiv stort, så att få möjlighet att kombinera dessa för att jobba med just vår strategiska tillväxt känns oerhört spännande.

Och varför blev det just Leading IMPACT?

Att praktiskt få jobba med verkliga utmaningar och möjligheter är något jag är övertygad om är bästa sättet för att utvecklas och lära på riktigt, både för mig som person och för organisationen. Att få gå ett ledarskapsprogram för sin egen utveckling är ju bra, men att få gå ett ledarskapsprogram som även fokuserar på organisationens affärsutveckling och framtid är fantastiskt.

Vad hoppas du att utveckla under programmet?

Jag har höga förväntningar på att både utveckla min ledarskapsförmåga, perspektiv, kunnande och samtidigt få mycket tid att jobba med utvecklingen av stiftelsen och våra stora strategiska utmaningar – något som extremt svårt att hinna med i det dagliga arbetet, men ett måste för att växa hållbart och långsiktigt.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?

Som Generalsekreterare för en liten, men växande ideell organisation upplever jag att det är viktigt att både vara strategisk, operativ och förändringsbenägen – hela tiden. Egenskaper som att vara flexibel och snabbt kunna hoppa mellan perspektiv och uppgifter är grundläggande tillsammans med förmågan att bygga positiva relationer med givare, volontärer, lokala partners och andra intressenter. Att leda ett operativt team som till största delen består av ideella krafter innebär att du måste ha ett ”kärleksfullt” ledarskap som bygger på omtanke, positiv motivering och teamkänsla, samtidigt som jag kravställer och även ska leverera resultat.

Hur ser din bakgrund ut?

Magisterexamen i fred, konflikt och internationella relationer och en kandidatexamen i psykologi. En stark drivkraft hos mig är att skapa långsiktig samhällsförändring, och helst för de som lever i störst utsatthet. Har sedan examen bland annat jobbat med frågor som migration, prostitution och människohandel, integration och fattigdomsbekämpning. Ofta med insamlingsperspektiv, men alltid med ett långsiktigt samhällsförändringsperspektiv. Idag Generalsekreterare på Zelmerlöw & Björkman Foundation, som samlar in pengar för att möjliggöra utbildning hela vägen till försörjning för unga som lever i fattigdom i Kenya.

Leading Impact

  • Ett kraftfullt och hands-on executive managementprogram
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart: 5 oktober, 2022

Läs mer om Leading Impact

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!