EFL Think Tank – navigera lösningar i en värld av komplexa utmaningar

Varmt välkommen på EFL:s medlemsdag där vi tillsammans tar oss an svåra och komplexa utmaningar. Under denna förmiddag bjuder vi in till ett utvecklingslabb för att gemensamt utforska de strategiska och organisatoriska utmaningar som du och din organisation står inför just nu.

Vi vet av erfarenhet från våra utbildningsprogram och medlemsaktiviteter att det uppskattas när vi skapar möjligheter för deltagare och gäster att tänka tillsammans. Vi vet också att det är just att utmanas i sitt eget tänkande, få nya perspektiv, inkludera kunskap och erfarenheter bortom det jag annars lutar mig mot som är avgörande för att vi ska kunna ta oss an våra komplexa, så kallade “wicked problems” i våra organisationer.

Under ledning av EFL:s Stein Kleppestø och Thekla Schneede kommer vi att tillämpa enkla metoder och verktyg som gynnar kollektivt problemlösande, utvecklingsarbete och lärande. Metoder som du kan ta med dig hem och tillämpa i din egen verksamhet. Du får ett smakprov på vår Impact-pedagogik, samtidigt som du får möjlighet att tillsammans med andra utforska en fråga som är viktig för dig och din verksamhet.

Förberedelse:

Vi vill gärna att du har med dig en strategisk eller organisatorisk utmaning som du vill utforska och få inspel kring från kloka och erfarna personer från andra verksamheter. Det får gärna vara en komplex fråga, där det inte finns enkla lösningar och där vi måste tänka på helt nya sätt.

Exempel på typ av problem eller utmaning:

  • Hur kan vi utveckla våra medarbetare för att hantera allt komplexare frågor?
  • Hur behåller vi vår teamkänsla när vi jobbar allt mera hemifrån?
  • Hur kan vi få chefer att leda genom andra när vi samtidigt är i stark tillväxt?
  • Hur kan vi “rusta” vår expert-organisation att bli bättre på att hantera förändring?
  • Hur kan vi skapa och upprätthålla en arbetsmiljö som främjar mångfald och inkludering?
  • Hur kan vi hantera motstånd och komplikationer vid implementering av nya system och teknologier?

Varmt välkommen! 
OBS! Begränsat antal platser


Stein Kleppestø
Stein Kleppestø är managementexpert, forskare och lärare vid Ekonomihögskolan i Lund, samt EFL:s styrelseordförande. Stein har bl.a. varit drivande i utvecklingen av EFL:s impact-pedagogik och det pedagogiska upplägget för Leading Impact – Executive Management & Leadership Program.

Thekla Schneede
Thekla Schneede är legitimerad psykolog som arbetar med grupp- och ledarutveckling och stödjer organisationer i förändring. Thekla är bland annat verksam i vår managementutbildning Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program , Leading Change och våraföretagsanpassade utbildningar.


EFL:s företagsnätverk

 

EFL:s nätverk ger tillgång till Hot Spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det senaste från forskningsfronten och mer därtill.

Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar! I dagsläget är drygt 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Alla är välkomna till oss – stora som små! Läs mer >>

FAKTA

Datum:
5 april

Tid: 
08.30-12.00 (vi inleder med frukost)

Plats:
Råbylunds Gård – Prästavägen 12, 224 80 Lund
https://rabylundsgard.se/hitta-hit/

För vem: 
Kostnadsfritt för medlemmar i EFL:s Företagsnätverk
OBS! Begränsat antal platser

ANMÄLAN