Företags hantering av valutarisker

Hur navigerar man rätt som företag i en skakig omvärld? Vilken påverkan har valutasvängningar och hur utvecklar man en riskhantering som stödjer företagets strategier? På vår Hot Spot den 24 februari belyser vi detta med författarna till den nyutgivna boken Corporate Foreign Exchange Risk Management.

Framtiden ser skakig ut med stor makroekonomisk osäkerhet. En viktig del för att få företaget att navigera rätt i denna miljö är att förstå företagets exponering och sårbarhet till valutasvängningar, och hur man använder denna kunskap för att utveckla en riskhantering som stödjer företagets strategier. Detta problem omfattar stora som små företag och även organisationer av olika slag.

På denna Hot-Spot får ni möta författarna bakom den nyligen utgivna boken Corporate Foreign Exchange Risk Management. Docent Håkan Jankensgård och professor Lars Oxelheim vid Ekonomihögskolan i Lund har i boken förenat omfattande forskning på området med all den erfarenhet som direktör Alf Alviniussen besitter i sin egenskap av finanschef i Norsk Hydro i ett fyrtiotal år.

Alla kommer att lämna denna Hot Spot med hands-on kunskap och ett gratisexemplar av boken Corporate Foreign Exchange Risk Management (Wiley, 2020).

Läs mer om boken Corporate Foreign Exchange Risk Management


EFL:s Företagsnätverk – ett aktivt företagsnätverk med fokus på utveckling, kompetensutveckling, nytänkande och inspiration!

I dagsläget är mer än 100 företag och organisationer från olika branscher i regionen medlemmar i EFL:s nätverk. Medlemskapet i nätverket är knutet till företaget och inte till individen, vilket innebär att hela företaget och alla anställda kan ta del av nätverkets fördelar!

EFL:s nätverk ger tillgång till hot spot-nätverksträffar, Executive Matchmaking, ett omfattande utbildningsutbud till medlemspris, inspirationsseminarier, rådgivning och utveckling, kunskapslunch, medlemsdag, vår digitala plattform, det absolut senaste från forskningsfronten och mer därtill. Klicka för att se allt som ingår

 

 

FAKTA

TID
24 februari, kl 9-11

PLATS
Digitalt

MER INFO
Kontakta Henrik Lundgren:
henrik.lundgren@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se

EFL:s Hot Spot-träffar erbjuds i samarbete med:

 

Medarrangör och boksponsor:

KWC, Knut Wicksell Centre for Financial Studies

Efl