2016 – ett spännande år väntar

God fortsättning på 2016! Ett nytt år med nya möjligheter – visst är det härligt!

MRS_C_8077_350x399pxFör dig som under det kommande året har ambitioner att utveckla dig själv och din verksamhet så har EFL mycket spännande att erbjuda. Vi är den naturliga platsen för dig som är på jakt efter skarpa öppna utbildningar eller skräddarsydda företagsanpassade lösningar inom ekonomi, management, affärsutveckling, ledarskap, marknadsföring, strategi och styrelseutveckling. EFL är alternativet för dig som med utbildnings- och utvecklingsinsatser vill skapa genomslag i din verksamhet.

Utöver vårt vanliga utbud sjösätter EFL under 2016 följande satsningar för att hjälpa företag och organisationer att tackla sina utmaningar:

Digitalisering, strategi och affärsutveckling
EFL fortsätter satsningen på att bli det naturliga valet för organisationer som satsar på att flytta fram positionerna inom business intelligence och digitalisering i kombination med strategi och affärsutveckling. Hösten 2016 är det premiär för vår tredagars business solutions-kurs Digital Marketing. Utöver detta lyfter vi även ut uppskattade moduler ur Executive MBA och erbjuder som bas för företagsanpassade skräddarsydda varianter. Bland EFLs medarbetare finns några av landets främsta experter inom affärsutveckling, strategi, digitalisering och business intelligence en enormt slagkraftig kombination för verksamheter som vill komma vidare med sina utmaningar!

Ny Executive MBA Alumni
Under våren drar vi igång vår nya Executive MBA Alumni-verksamhet under namnet ”Executive MBA Alumni Thinktanks”. Detta koncept har tagits fram efter en marknadsundersökning hos vår stora skara alumner med fokus på vad de upplever som viktiga värden med alumni. ”Executive MBA Alumni Thinktanks” är ett nytt skarpt koncept som ger våra alumner möjlighet att kombinera nätverkande med ordentlig affärsnytta. Mer information går om några veckor ut till dig som är Executive MBA alumn.

Ny ”EFL Learning Management Platform”
Några månader in på det nya året går vi live med vår nya ”EFL Learning Management Platform” – en portal som kommer att ge våra kunder ett digitalt lärstöd i våra kurser och program. Allting på ett ställe, tillgängligt och enkelt och med de verktyg som du behöver för ett så effektivt lärande som möjligt!

CSR projekt för integration av nyanlända akademiker
Tillsammans med Ekonomihögskolan, Sparbanksstiftelsen Öresund och företag i vår region kommer EFL att under våren dra igång ett CSR-projekt som syftar till integration av nyanlända akademiker.

Projektet kommer att ge 25 nyanlända personer med akademisk bakgrund möjlighet till 20 veckors praktik på företag i det sydsvenska näringslivet på dagtid kombinerat med utbildning i institutionell ekonomi, svensk ekonomisk historia och företagsekonomi på kvällstid. Projektet är initierat av Ekonomihögskolan voch kommer att genomföras av EFL. Sparbanken Skåne går genom Sparbanksstiftelsen Öresund in med finansiellt stöd för vårens pilotomgång, därefter är tanken att de medverkande företagen själva bär kostnaden. Projektets är helt och hållet av CSR-natur på så vis att projektets direkta kostnader täcks av finansieringen och ingen inblandad aktör gör någon vinst/överskott.

Initiativet har fått god hjälp att bli verklighet av LU Innovation Systems, EFLs styrelseordförande Lars Bruzelius, Bengt L Andersson och inte minst Sparbanken Skåne och dess stiftelse Sparbanksstiftelsen Öresund.

Är ert företag intresserade av att medverka och ta en praktikant? Hör av er till EFLs projektledare Erik Larsson, erik.larsson@efl.se, 0767-718866

Ett mer komplett erbjudande för vårt medlemsnätverk
Inför det nya året har vi spetsat till erbjudandet för vårt medlemsnätverk. Utöver rabatter på våra öppna utbildningar, inbjudningar till våra medlemsevenemang samt tillgång till våra nätverksgrupper har medlemskapet kryddats med ytterligare spännande möjligheter för utveckling av er organisation och medarbetare. Vill du veta mer om detta, så kontakta Anna Sjöberg Petersson på 046-222 68 41 eller anna.sjoberg.petersson@efl.se

 

Vi ser fram emot ett spännande och givande år tillsammans med er.

Varmt välkomna till EFL!

Henrik Lundgren
VD EFL