EFL delade ut pris till Årets Nyföretagare i Lund

Tillsammans med Lunds Nyföretagarcentrum delade EFL traditionsenligt ut pris till Årets Nyföretagare i Lund. Företaget Dialect Lund/Malmö tog hem utmärkelsen för 2019 och kommer nu att representera Lund i Nyföretagarcentrum Sveriges riksfinal. Ägarna Fredrik Lundstedt och Tobias Håkansson tog emot priset i form av en utbildningscheck för programmet Affärskunskap – ”civilekonom på 8,5 dagar”.

Pristagarna Fredrik Lundstedt och Tobias Håkansson tar emot priset – en utbildning i Affärskunskap på EFL – från Christer Wallin, VD på LNC. Fotograf: Charlotte Westerstad

EFL och Lunds Nyföretagarcentrum har ett mångårigt framgångsrikt samarbete. Som en del av detta sponsrar EFL priset till Årets Nyföretagare i Lund, en hyllning till de nyföretagare som under det gångna året utmärkt sig lite extra. I år gick utmärkelsen till Fredrik Lundstedt och Tobias Håkansson som driver företaget Dialect Lund/Malmö som levererar digitala helhetslösningar till företag som har mycket att vinna på att genomföra sådana, men som haft svårt att komma till skott. Fredrik Lundstedt och Tobias Håkansson kommer att representera Lund i Nyföretagarcentrum Sveriges riksfinal.

Juryns motivering var följande:
”Priset går till Dialect Malmö/Lund och de två entreprenörerna Tobias Håkansson och Fredrik Lundstedt som på ett elegant och innovativt sätt vänt sin tidigare arbetsgivares konkurs till ett eget lönsamt företag. Med nya affärer inom den gamla branschen har man på bara det första verksamhetsåret fått upp en stabil lönsamhet och ett snabbt växande företag”.

– Årets pristagare, Dialect, visar på ett föredömligt sätt att då det ser som mörkast ut är lösningen som närmst. Pristagarnas energi och entusiasm visar hur man kan vända en kris till en möjlighet. Lunds Nyföretagarcentrum delar tillsammans med EFL ut priset årligen sedan 1992 i syfte att uppmärksamma och hedra de vardagshjältar som skapar företag som i sin tur skapar välstånd i hela landet, säger Christer Wallin, vd för Lunds Nyföretagarcentrum.

Henrik Lundgren, VD på EFL, pristagarna Fredrik Lundstedt och Tobias Håkansson, Christer Wallin, VD på LNC och Mats Johnsson, Affärsrådgivare på LNC. Fotograf: Charlotte Westerstad

Vinnarna tog emot en utbildningscheck för programmet Affärskunskap – ”civilekonom på 8,5” från Lunds Nyföretagarcentrums vd Christer Wallin och EFL:s vd Henrik Lundgren.
– EFL är givetvis stolta över att kunna vara med och bidra i dessa sammanhang när morgondagens viktiga företag kläcks och tar sina första steg. Med vårt stipendium hoppas vi kunna ge dem ytterligare verktyg som kan komma väl till pass på den fortsatta resan, säger EFL:s vd Henrik Lundgren.


Läs mer om:
Affärskunskap – ”civilekonom på 8,5”