EFL-teamet förstärks med Key Account Manager

Nu förstärker vi vårt team med en ny Key Account Manager och välkomnar Mikael Thuresson, som börjar på EFL den 8 juni. Mikael har lång erfarenhet av försäljning och Key Account Management från bland annat Clariant.

Välkommen till EFL! Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns väldigt kul att äntligen snart få vara på plats och börja på riktigt. Jag har ju varit inne och hälsat på några gånger och det märks verkligen att det är saker på gång som såväl jag som hela teamet bara väntar på att få ta tag i.

Vad tilltalar dig med EFL:s varumärke och programutbud?

Man firar inte 50-års jubileum i denna bransch om man inte har något unikt att erbjuda och det har EFL i allra högsta grad. Kombinationen av att vara etablerad, ha massor av erfarenhet och kompetens och ändå vara agil är mycket tilltalande och var ett huvudskäl till att jag ville bli en del av EFL-familjen. Att få vara ett nav mellan den akademiska världen och näringslivet med alla dess inriktningar och industrier känns också riktigt spännande för mig som tidigare jobbat i en lite mer nischad bransch. Här ser jag dessutom en styrka hos EFL som kan erbjuda väl inarbetade och beprövade program, men samtidigt ta fram helt unika lösningar i de fall sådana behov skulle finnas.

Berätta om din bakgrund!

Jag har jobbat på ett schweiziskt kemiföretag med inriktning mot polymerindustrin i hela mitt yrkesverksamma liv. Större delen av tiden har jag arbetat med försäljning i någon form, gentemot allt från lokala småföretag till globala jättekoncerner inom segment som konsumentprodukter, förpackningar och medicinska produkter.

På senare år har jag certifierat mig som Black Belt inom Lean och SixSigma och använt den kunskapen i den europeiska marketingorganisationen för att driva projekt inom så vitt skilda områden som affärssystem, t.ex SAP och CRM-anpassningar, till rena marknadsprojekt med målen att definiera marknadssegment och bygga go to market-modeller för dessa.

Vad ser du mest fram emot att kunna tillföra?

Med risk för att låta lite filosofisk, jag tror att arbetslivet och även livet i stort, ger en erfarenheter och verktyg som ska läggas i verktygslådan. Sen ligger styrkan i att ta fram lämpligt verktyg vid rätt tillfälle. Ibland är det så självklart och enkelt som att hammaren ska användas för att slå in spiken men ibland måste man vara kreativ och lite våghalsig för att vända upp och ner på begreppen och komma vidare och det anser jag mig vara duktig på. Till exempel, vem tänker väl på att Lean, en metodik initialt utvecklad för att optimera biltillverkning, kan tillämpas på ens privatliv i olika sammanhang? Den är inte självklar men i allra högsta grad relevant. Fast ska jag utveckla detta mer i detalj så är det nog bäst att kontakta mig och bjuda in på en kopp kaffe.