”Jag vill utvecklas som strategisk ledare”

Albert Rödfalk, global produktchef på det tyska familjeföretaget Berthold Technologies, är en av deltagarna som påbörjar ledarskaps- och managmentprogrammet Leading Impact den 7 oktober. I en intervju berättar han om sina förväntningar och vad han hoppas att utveckla under programmets 15 månader.  

Hej Albert! I oktober ska du börja på Leading IMPACT! Vad fick dig att bestämma dig för det?
Jag har ganska länge funderat på att gå en motsvarande Executive MBA-utbildning och fört en dialog med min arbetsgivare samt några olika skolor. Nu föll alla bitar, både privat och professionellt, på plats och det ska bli intressant att få förkovra sig inom olika intressanta områden.

Varför blev det just Leading IMPACT?
Jag tyckte om upplägget och mixen på utbildningen och då jag redan reser en hel del i mitt arbete, ser jag det som en fördel att kunna vidareutbilda mig nära där jag bor.

Vad hoppas du att utveckla under programmet?
Mig själv som strategisk ledare framför allt, men även delvis den egna organisationen. Det känns stimulerande att få möjlighet att få reflektera över den egna organisationen, det egna bidraget och dess betydelse för helheten. Ser även mycket fram emot att träffa nya människor med intressanta erfarenheter ifrån flera olika branscher, och hoppas att själv kunna bidra med egna insikter.

Du arbetar som global produktchef?
De senaste fem åren har jag arbetat som global produktchef för produkter för framförallt stålproducenter runt om i världen på ett tyskt familjeägt bolag som heter Berthold Technologies. Berthold Technologies har totalt ca 350 medarbetare globalt och en årlig omsättning på ca 78 MEUR.

Vilka egenskaper är viktiga för att lyckas i din roll?
Som produktchef måste jag förstå våra kunders behov och utmaningar väl och omsätta denna kunskap till bland annat mål, krav, och strategier för den egna organisationen. Rollen som global produktchef innebär många olika kontaktytor, så väl funktionsmässigt som geografiskt, och att kunna samarbeta med många olika personligheter och kulturer är en förutsättning. Vidare krävs det att man kan röra sig mellan ”hands-on”- och strategisk nivå utan för stor möda.

Berätta om din bakgrund!
Innan Berthold Technologies arbetade jag i flera ledande positioner i olika start-up bolag i Lundregionen, och därtill har jag haft ett antal internationella uppdrag. Min utbildningsbakgrund är civilingenjör i kemiteknik ifrån Lund, reservofficer, samt ekonomistudier på Handels i Stockholm.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?
En ledarstil som är anpassad till rådande omständigheter, gruppens mognad, och med stor tillit till individerna, deras förmåga och omdöme.

 

 

Leading IMPACT
  • Executive managementprogram
  • 15 månader med strategiskt ledarskap, affärsutveckling och nytänkande
  • Programmet är förfinat utifrån vårt Executive MBA, som getts i partnerskap med Lunds universitet under 20 år
  • Tar utgångspunkt i deltagarnas verklighet och strategiska utmaningar

Nästa programstart: 7 oktober.

Läs mer om programmet:
www.leadingimpact.se

Vill du veta mer om Leading IMPACT?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!