Man ska inte bara ha glädje på jobbet utan också glädje i jobbet!

Entusiasm och meningsfullhet är de mest betydelsefulla faktorerna för ett företags framgång. Det menar Pontus Bodelsson, f.d. deltagare av vårt Executive MBA och författare till läsvärda boken ”Management by Glädje”, som har besökt det tio månader långa PartnerMentorprogrammet. Läs Anna Sjöbergs blogg där hon berättar från en inspirerande dag om att hitta sin personliga ledarstil, humor i ledarskapet och mycket mer!

Tredje seminarieträffen – Det personliga ledarskapet

Det är en krispig, solig dag när jag tar mig till Axis för en ny förmiddag med Partner Mentorprogrammet. Vi tar oss en trappa ner till en fantastisk hörsal där vi ska vara under förmiddagen. När jag går nerför trappan ser jag mig själv via en värmekamera på scen. Häftigt värre!

Kaffe och mingel med idel glada miner. Det är många som sett fram emot dagen och att lyssna på Pontus Bodelsson. Jag är ett stort fan av hans bok – Management by Glädje och ser fram emot att få lyssna på vad han har att säga.

Vi inleder med en företagspresentation. Åsa Strömblad och Martin Ekman, två stolta medarbetare, berättar om Axis fantastiska utveckling. Axis är ju ett företag som det går synnerligen bra för, vilket är extra roligt i dessa dagar. Axis är idag marknadsledare inom nätverksvideo och en drivande kraft bakom övergången från analog till digital videoövervakning. De har en mycket stark företagskultur som genomsyras av deras kärnvärderingar: Think big, Always open, Act as one.

mbg

Pontus tar vid och tar med oss på en resa. Pontus har alltid varit intresserad av ledarskap och inleder med att berätta om när det krockade för första gången med hans värderingar. Han arbetade som trainee inom MTGM-koncernen och Jan Stenbecks 3 p (pengar, piska och prestige) gjorde till slut att han valde att säga upp sig.

Hela dagen byggs upp kring en modell där Pontus säger att maximal effektivitet handlar om två delar:
– Skill – kompetens och struktur
– Will – entusiasm och meningsfullhet
och det är den sista delen han trycker på. Undersökningar visar att stimulans är mycket viktigare än struktur och att det också blir viktigare för den yngre generationen.

RTEmagicC_bild_partner2

 

Kärnfulla citat radas upp under dagen, såsom ”Imagination is intelligence having fun”, Einstein och ”Allvar är inte nödvändigt för fantastiska resultat” – CEO Southwest Airlines. Pontus fångar publiken med sin humor och sitt sätt att prata. Han visar hela tiden på forskning och rapporter som styrker det han säger. Man ska inte bara ha glädje på jobbet utan också glädje i jobbet. Entusiasm och meningsfullhet är de mest betydelsefulla faktorerna för framgång. Härliga ord! Så kan man tänka i alla situationer. Han tar ett humoristiskt exempel med att skura golv. Pippi Långstrump tog på sig skurmoppar på fötterna och vips blev det större glädje i att skura. Glada skratt hörs från publiken.

Vi pratar vidare om humor i ledarskapet. Vilka är förutsättningarna? God kommunikation, ömsesidigt förtroende, genuin förståelse för andra.

Förmiddagen går alldeles för snabbt, men sammanfattas ypperligt när Pontus ger sina tips på fyra ingredienser för att hitta sin egna personliga ledarstil:
– Visa dina svagheter
– Var uppmärksam på känslor
– Tillämpa tuff empati
– Våga vara annorlunda

Efter en varm applåd till Pontus blir det så lunch i Axis Showroom, där man kan se utvecklingen av deras produkter genom åren. Efter lunch tar processledare Göran Larsson med sig mentorerna tillbaka till salen för att under en timme diskutera deras mentor/adeptsamtal. Jag drar mig tillbaka till kontoret full av inspiration och är det någon bok jag kan rekommendera, är det Management by Glädje. Läs den!

Anna Sjöberg

Om PartnerMentorprogrammet
Ett program som korsbefruktar mentorer och adepter mellan de åtta deltagande företagen Alfa Laval, Axis, Beijer Electronics, Bona, E.ON, Gambro, St Ericsson och TetraPak.

Management by Glädje
Läs mer om boken Management by Glädje