Mentorprogram ska utveckla Region Skånes chefer och ledare

Under de kommande åtta månaderna ska ytterligare 50 chefer gå Region Skånes Mentorprogram i EFL:s regi. Ett program där deltagarna blir stärkta i sitt ledarskap genom kunskapspåfyllnad, inspiration, utbyte av kunskap- och erfarenheter, samt nätverkande.

Detta bildspel kräver JavaScript.

För sjätte gången genomför Region Skåne ett mentorprogram i EFL:s regi för att ge sina chefer stöd och utveckling i sitt ledarskap. Mellan mars och oktober kommer ytterligare 50 chefer och ledare att gå programmet, som består av träffar mellan mentor och adept, samt en seminarieserie. Ämnen som kommer att diskuteras är bl.a. psykologisk trygghet som chef, hållbar som chef, utforma en bra strategi, värdestyrt ledarskap och interkulturellt ledarskap.

Uppstarten av programmet ägde rum i Kristianstads pampiga Rådhus. En fullspäckad dag, där mentorerna och adepterna guidades av EFL:s Margaretha Alexandersson och Region Skånes Katharina Brugge. På plats fanns även regiondirektör Alf Jönsson, som delade med sig av sina erfarenheter av mentorskap.

Mentorprogram handlar till stor del om kunskaps- och erfarenhetsutbyte, nätverksbyggande och om att våga ta nya steg i sin utveckling.
– Från tidigare program vet vi att detta är något som utvecklar deltagarna på flera plan, både professionellt och personligt, säger Andreas Olsson, operativ säljchef på EFL. Det ger nya synsätt, utbyte av kunskap och erfarenhet, samt ett stort chefs- och ledarnätverk.


EFL Företagsanpassat

Vill ni ha ett utbildningsprogram som adresserar er verksamhets specifika utmaningar? Vår spetskompetens sträcker sig allt från ledarskap, affärskunskap, styrelseutveckling till ekonomi och juridik – och en skräddarsydd utbildning kan innehålla ett eller flera ämnesområden, allt anpassat efter era utvecklingsbehov.

Läs mer om EFL Företagsanpassat

Vill du veta mer?

  • Intresseanmälan

    Fyll i intresseanmälan, så hör vi av oss inom kort och berättar mer!