Talet 72

”…med utgångspunkt i våra egna företags årsredovisningar fick vi bl a räkna på verksamhetscykel och kassaflödescykel. Tore Eriksson gick igenom ett antal nyckeltal som var och en räknat fram med årsredovisningen som utgångspunkt och med hjälp av dem lärde han oss hur vi kan se vilken bransch företaget representerar samt vad som är viktiga områden för dem. Mycket intressant, speciellt för mig som är intresserad av de stora dragen och mönstren. Tore gav oss också insikt i det magiska talet 72……” Läs Camilla Stengårds, PEAB, blogg om Affärskunskap.

2012-11-08

En kort promenad från Malmö Central ligger advokatfirman Vinges anrika lokaler.  Där huserade Sydsvenskan förr i tiden och vi satt i gamla packrummet där tidningarna packades, idag att stort och välfungerande konferensrum. Rummet i sig bjöd på en mustig historielektion omfattande hela 1900-talet genom de inramade löpsedlar med rubriker om riktigt stora händelser som inträffade under förra århundradet: första världskrigets början, Kennedymordet, Berlinmurens fall och beslutet om att bygga Öresundsbron m fl.

Så här vid sjätte tillfället vi träffas så har gruppen verkligen slappnat av och vi får höra mer nyanserade berättelser om den egna tillvaron i yrkeslivet. I gruppen har vi självklart sekretess, det gjorde vi upp om redan vid första dagen. Det är nu en än mer avslappnad atmosfär vilket gör att vi delar mer än tidigare. Alla är dessutom djupt engagerade i de gruppuppgifter vi fått och som ska redovisas vid tillfälle 8, vi lär genom det arbetet också känna varandra och varandras företag än bättre. Det är verkligen en salig blandning av olika verksamhetstyper och det känns som ett privilegium att få inblick i så fundamentalt olika organisationer!

Torsdagens föreläsning handlade om finansiering och med utgångspunkt i våra egna företags årsredovisningar fick vi bl a räkna på verksamhetscykel och kassaflödescykel. Tore Eriksson gick igenom ett antal nyckeltal som vi var och en räknat fram med årsredovisningen som utgångspunkt och med hjälp av dem lärde han oss hur vi kan se vilken bransch företaget representerar samt vad som är viktiga områden för dem. Mycket intressant, speciellt för mig som är intresserad av de stora dragen och mönstren.

Tore gav oss också insikt i det magiska talet 72……vill du veta vad som gör det magiskt så är det bara att anmäla dig till vårens kurs i Affärskunskap! Nästa vecka är det återigen Tore som guidar oss i siffrornas värld, undrar om han kommer ge oss fler magiska tal då?

 

Läs mer om Affärskunskap