Startinternat på EFLs Akademiska Diplomprogram

Andra helgen i september samlades deltagarna som läser första terminen på EFLs utbildningar Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller till startinternat på MiL-gårdarna i Klippan. Diplomutbildningarna ges på halvfart, uppbyggt på fyra moduler över två år, som läses parallellt med yrkesarbete. Startinternatet är ett sätt för att lära känna varandra lite bättre under avslappnade, trevliga och inspirerande former.

– Startinternatet var intensivt och roligt med flera intressanta gästföreläsare. Det var också ett lysande tillfälle att lära känna alla kurskamrater och dela med oss av varandras erfarenheter, säger Kajsa Lekman från Tieto som läser till Diplomerad Controller.

RTEmagicC_EFL_Kajsa_Lekman_Tieto_Enator.jpg Kajsa Lekman, Tieto

Marko Rajkovic från Bredband2 som har valt inriktningen Diplomerad Marknadsekonom är inne på samma spår.
– När utbildningen startade noterade jag att det var många ansikten från alla möjliga branscher. På startinternatet i Klippan fick jag möjlighet att på djupet lära känna mina kurskamrater och samtidigt lära mig en del matnyttiga saker.

RTEmagicC_EFL_Marko_Rajkovic_Bredband2.jpg Marko Rajkovic, Bredband2

De 19 startande deltagarna på EFLs Akademiska Diplomprogram kommer från en stor bredd av olika företag och organisationer och med många olika spännande bakgrunder i sina yrkesliv. Henrik Lundgren som är studierektor för EFLs Akademiska Diplomprogram säger så här:
– Jag skulle identifiera det heterogena startfältet som en av våra styrkor för utbildningarna Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller. Deltagare från många olika bakgrunder, branscher och verksamhetsformer ger oss fina pedagogiska möjligheter att praktiskt identifiera och lära oss mer om hur de företagsekonomiska verktygen kan användas på många olika sätt beroende på sammanhang och syfte.

RTEmagicC_EFL_startinternat_adp_2013.jpg Erik Jonasson, Konjunkturinstitutet

Utöver aktiviteter av mer gruppsammansvetsande karaktär var en del gästföreläsare inbjudna till internatet. På plats var bland annat Erik Jonasson, analytiker på Konjunkturinstitutet i Stockholm för att prata om nationalekonomiska samband och omvärldsfaktorer att beakta för företag som vill vara duktiga i sina spaningar.

Blandningen mellan nytta och nöjen var uppskattat hos deltagarna på utbildningen. Tommy Djerf, Area Sales Manager på Ecolean i Helsingborg sammanfattar internatet på följande sätt:
– Våra två dagar i Klippan var verkligen toppen. Den härliga omgivningen med en avslappnad och skön atmosfär bidrog mycket till känslan, men såklart är det människorna som gör det allt möjligt. En för mig viktigt del i det hela var att vi genom både planerade och oplanerade aktiviterer fick tillfälle att lära känna våra kurskamrater mycket bättre. Vi är nu ett sammansvetsat gäng som tillsammans tar oss an höstens utmaningar.

RTEmagicC_EFL_Tommy_Djerf_Ecolean.jpg Tommy Djerf, Ecolean

Utbildningarna Diplomerad Marknadsekonom och Diplomerad Controller startar en gång om året. Nästa programstart är tisdagen den 26 augusti 2014.

Läs mer Diplomerad Controller och Diplomerad Marknadsekonom