2021 – möjligheternas år!

Det är i de mest osäkra tiderna som de största möjligheterna bor, brukar det heta. Sedan 2020 kastade oss alla en Corona-”curve ball” utan dess like från en klarblå himmel så har inte mycket varit sig likt. För den som väljer ett nyfiket och utforskande förhållningssätt finns det i sådana här lägen mycket bra att hämta för sin verksamhets utveckling vid slutet av regnbågen.

Henrik Lundgren, vd, EFL

EFL:s markbrytande ”impact pedagogik” är skapad för den här typen av utmanande situationer där skarpa utmaningar i realtid letar lösningar i en snabbföränderlig kontext där osäkerhet och komplexitet är hög samtidigt som möjligheterna är stora för den som vågar pröva vingarna och tänka nytt. Ta gärna tillfället i akt att investera 12 minuter om att fatta bra beslut i komplexa miljöer, samt grundstommen i EFL:s pedagogiska filosofi. Du hittar filmen här.

För dig som vill lära genom din organisations strategiska utmaningar kan vi tipsa om såväl vårt flagskeppsprogram Leading IMPACT – Excecutive Management and Leadership Program.

I höst har du även chans att ta del av våra utvärderingsrosade program Leading Change – framgångsrikt förändringsledarskap, och Leading Digital Business – Developing Digital Business Models and Strategies. Vi på EFL är vana vid fina kursutvärderingar, men den sistnämnda lyckades med konststycket att få 9,8 på en tiogradig skala i betyg av den gångna höstens deltagare. Läs mer här.

Och som vanligt erbjuder vi en stor bredd av program för dig som vill utvecklas inom affärsmannaskap, ekonomi, marknadsföring, ledarskap, strategi, styrelseutveckling med mera. Se hela vårt programutbud.

Det är fantastiskt glädjande att konstatera att det är ett härligt tryck i EFL:s företagsnätverk som växer så det knakar. Inför 2021 har vi haft förmånen att välkomna 15 nya medlemsföretag: Amab Hydraul, Arjo, E&Y, JSB, Knorr-Bremse NRS, Lunds Kommuns Parkerings AB, Navet, Nordicare, Nordic Sugar, PolarCool, Polypeptide Laboratories Sweden, Sandberg Development, Danji, Sven Larssons Affärsnätverk och Svenskt Näringsliv.

Nu kör vi igång 2021 med en rivstart. Vårens HotSpot-sammankomster i EFL:s medlemsnätverket innehåller redan en hel del riktiga godbitar, och fler håller på att planeras in. Här kan ni se hela vårt Hot Spot-kalendarium.

För den som missade 2020-års avslutande digitala HotSpot-sammankomst med finansrådgivaren och omvärldsanalytikern Tom Williams från New York, så finns möjlighet att ta del av denna i efterhand. Se filmen här.

Nu spänner vi fast säkerhetsbältena, välkomnar 2021, ser möjligheterna och kör så det ryker! Varmt välkommen att utvecklas tillsammans med oss på EFL!

Henrik Lundgren
vd EFL

Nätverksträffar

Spana in hela vårt utbud av Hot Spot-nätverksträffar

Leading Impact

Leading Impact – ett 15 månader långt executive managementprogram som utgår från era strategiska utmaningar. Programstart: 6 oktober. Läs mer

Performance Management

Lär dig styra mot bättre resultat. Tredagarsutbildning om hur man styr och analyserar prestationer för att nå en bättre resultatuppfyllnad. Kursstart: 23 mars. Läs mer