EFL Executive Education firar 50 år!

Sedan 1969 – samma år som en människa för första gången gick på månen – har EFL framgångsrikt levererat executive education. Under 50 år har ett unikt partnerskap med Ekonomihögskolan i Lund och en stark förankring i näringslivet gjort oss till ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma.

EFL:s 50 år uppmärksammar vi med en artikelserie där vi intervjuar utvalda personer som varit en viktig del av EFL genom åren. I denna artikel intervjuar vi Pontus Bodelsson. Pontus har en gedigen bakgrund som vd för en rad olika bolag, däribland HD-Sydsvenskan och Nationalencyklopedin. Numera kan han också titulera sig författare och föreläsare. Pontus har gått EFL:s Executive MBA-program och EFL:s Styrelseprogram och sitter även med i Advisory Board för EFL:s Styrelseprogram, samt medverkar som föreläsare och resurs vid EFL-events och utbildningar.

Pontus Bodelsson, som är författare, ledare och föreläsare med gedigen erfarenhet som vd från flera bolag, har en lång historia med EFL, både som deltagare och lärare.

Hej Pontus! Hur skulle du säga att EFL har varit en del av din karriär?
Jag har fått både bredare och djupare kunskaper. Dessutom har mina vd-uppdrag blivit både intressantare och roligare.

Utan EFL hade jag knappast kunnat skriva mina böcker om ledarskap. När jag för snart 15 år sedan gick EFL:s Executive MBA fick jag nycklar till egen konstruktiv reflektion. Det blev starten på en värdefull utvecklingsresa. Min senaste bok Mina 79 bästa misstag är en konkret produkt av den resan med misstag och insikter kring ledarskap och förändringsarbete.

Vilka tycker du är EFL:s främsta kvaliteter?
EFL:s rötter i akademin ger nya perspektiv på verkliga utmaningar i näringslivet. Föreläsande forskare får kursdeltagarna att se sina problemställningar i ett nytt ljus och det kan leda till nya möjligheter. Det akademiska tuggmotståndet stimulerar!

Varför tycker du att EFL är relevanta och vilken roll fyller EFL som du ser det?
Mötet mellan akademin och näringslivet, mellan forskning och praktik, skapar nya värden för båda parter.

Hur ser du på EFL:s framtid?
EFL behövs för fortsatta framgångar för det sydsvenska näringslivet.

Fler artiklar om EFL 50 år:

Intervju med Margaretha Alexanderson
EFL-resurs och tidigare vice Styrelseordförande.

Intervju med Olof Arwidi
Tidigare rektor för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och f.d. ledamot i EFL:s styrelse.

Intervju med Pontus Bodelsson
Författare och föreläsare, samt erfarenhet som vd för en rad bolag. Har gått EFL:s Executive MBA-program och EFL:s Styrelseprogram. Sitter med i Advisory Board för EFL:s Styrelseprogram och medverkar som föreläsare och resurs vid EFL-events och utbildningar.

Intervju med Lars H. Bruzelius
EFL:s f.d. styrelseordförande, samt managementkonsult, författare och docent i företagsekonomi.

Intervju med Stein Kleppestø
EFL:s Styrelseordförande, samt forskare och managementexpert.

Intervju med Henrik Lundgren
EFL:s vd sedan 2014.

Intervju med Lennart Rohlin
En av EFL:s grundare som idag driver MiLgårdarna.

Intervju med Gösta Wijk
EFL:s första vd. En tjänst han hade i 18 år.